LeasIT Oy

Vankka IT-kumppani


Joustavaa IT-tukea ja tehokasta ohjelmisto­kehitystä

LeasIT Oy on vuonna 2002 perustettu IT-järjestelmien ylläpitoon, konsultointiin ja myyntiin sekä IT-laitteistojen myyntiin ja leasingiin keskittynyt yritys. Kohderyhmämme on Etelä- ja Länsi-Suomessa sijaitsevat eri aloilla toimivat PK-yritykset.

Asiakkaina meillä on eri toimialoilla toimivia teollisuusyrityksiä, erilaisia yhdistyksiä ja liittoja, kaupan alan yrityksiä sekä terveydenhoitoalan palveluja tuottavia yrityksiä. Monipuolisesta asiakaskannasta johtuen meillä on hyvä kokemus eri alojen erikoisohjelmistoista ja ominaispiirteistä.

Hoidamme työmme ammattitaidolla ja hyvällä asenteella tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakkaan etu on meidän etumme!

Etsimme yhteistyötahoja ja kumppaneita niin ylläpitoon kuin ohjelmistojen Folion ja Stellarin pariin!
 

Miten meistä tuli me?

Alusta alkaen meillä on ollut periaatteena, että emme jätä asiakasta pulaan missään tilanteessa vaan yritämme auttaa kaikin mahdollisin tavoin.

Joskus vuonna 2004 olin asiakkaan luona Helsingissä. Olin matkustanut sinne junalla Turusta, jossa silloin vielä asuin. Sain puhelun tuntemattomasta numerosta. Soittaja oli ystäväni anoppi. Seija kertoi yrityksen, jossa hän oli töissä, olevan hieman pulassa. Internet-yhteydet eivät toimineet, eikä niistä vastanneelle henkilölle sillä hetkellä sopinut tulla tutkimaan tilannetta.

Keskellä teollisuusaluetta sijaitsevan yrityksen luo on haastavaa päästä julkisilla, mutta kyllä keinot aina keksitään. Lähdin siis Helsingissä olevien töiden valmistuttua suoraan kohti Nummelaa.
 

Mikko Koivisto
Toimitusjohtaja
LeasIT Oy

Tuki joka johti pitkälle

Nummelaan päästyäni vastassa oli isohko teollisuusyritys, jossa vielä siinä vaiheessa oli merkittävästi enemmän tuotantokoneita kuin tietokoneita. Kuitenkin suunta oli selvä; kehitystä haluttiin, mutta sitä ennen piti tietysti saada se alkuperäinen ongelma ratkottua.

Reititin oli rikki ja muutenkin ISDN oli mennyttä aikaa. Yhteydet saatiin kuntoon pikaisesti ja modernimpi ADSL-yhteys meni tilaukseen. Sain vastuulleni kaikki tehtaan IT-asiat.

Pian tämän jälkeen oli aika hankkia yritykseen ensimmäiset palvelimet. Ensin perinteinen tiedostopalvelin, mutta heti perään lähdettiin parantamaan sähköpostipalveluja Exchange-sähköpostijärjestelmällä. Seuraava isompi askel oli kun asennettavaksi ja ylläpidettäväksi tuli koko yrityksen kattava toiminnanohjausjärjestelmä.
 

Syvimmän laman jälkeen yritys jatkoi laajentumista ja piti suunnitella merkittäviä sisäverkon laajennuksia. Isompi kehitysloikka otettiin kun tehtäväksi tuli auttaa tuotantoa. Haastoimme käytetyt ohjelmistot ja lähdimme hakemaan kansainvälisiltä markkinoilta parempia ohjelmia tuotantoon. Joskus sattumallakin on arpaa, kun erinomainen sahauksen optimointiohjelmisto löytyi jäätelönhakureissulla messuilla Saksassa.

Suunnittelun, tuotannon ja toiminnanohjauksen välissä oli kuitenkin tila, joka ei toiminut optimaalisesti. ERP-ohjelmisto oli liiaksi yksityiskohtia, joka ei sovi kunnolla räätälöityyn nopeaan tuotantoon. Tarvittiin ohjelmisto käsittelemään suunnittelusta tulevaa dataa ja muokkaamaan sitä sekä tuotantoon, että auttamaan projektien hallinnassa. Toteutimme apuun vieläkin käytössä ja kehityksessä olevan räätälöidyn ohjelmiston, jota kutsumme vaatimattomasti Ultimaksi. 
 

Digitalisaation edetessä myös asiakkailta ja asiakkaiden asiakkailta tulee enemmän sekä ideoita että vaatimuksia. Tahdottiin ketterä tilausjärjestelmä, jossa olisi verkkokauppamaisia piirteitä, mutta tilausprosessit olisi huomattavasti monipuolisempia erilaisiin tilanteisiin. Tästä syntyi tilausjärjestelmämme Stellar, josta myöhemmin jalostui myös verkkokauppa.

Työmme ylläpidon ja kehityksen parissa jatkuu edelleen.

Samaan aikaan toisaalla

Aloitimme ohjelmistokehityksen yhdessä Citadec Solutions -nimisen yrityksen kanssa. Teimme yhdessä ProprioNet-nimisen ohjelmiston, joka mahdollisti autentikoivan wlan-verkon. Eli käytännössä siis suojatun langattoman verkon esim. kahvilaan. Homma oli lupaava, ja järjestelmä oli käytössä mm. Suomen vilkkaimmassa nettikahvilassa. Toisaalta olimme vuonna 2003 ehkä hieman aikaamme edellä kun eräskin hampurilaisravintolaketju ilmoitti meille heittävänsä kaikki heillä läppäriä käyttävät asiakkaat ulos. Kummasti on suhtautuminen sittemmin muuttunut.

Vuonna 2007 aloimme haaveilla omasta kassajärjestelmästä. Tilanne oli otollinen kun toisaalta asiakkaana oli iso ketju, jolla oli tarve kassalle ja kokemusta järjestelmistä oli kertynyt ison ketjuliikkeen kassan pääkäyttäjänä. Emme menneet siitä missä aita on matalin vaan teimme yhden maailman ensimmäisistä täysin selainpohjaisista pilvipalvelukassajärjestelmistä. Järjestelmä on edelleen käytössä. Kuittirivejä on kertynyt varmasti jo useita miljoonia ja käyttäjiä on ollut tuhansia. Järjestelmä on nykyisin Posive Oy:n kehityksessä.

Vuosien saatossa LeasIT Oy oli muuttanut Turusta Lohjalle ja vuonna 2015 oli aika tehdä muutoksia. Kassajärjestelmä siirtyi Posive Oy:lle, jonka perustivat projektissa mukana olleet,  Turussa asuvat henkilöt.

Eräs Suomen suurimmista kukkatukuista halusi kehittää prosessejaan ja tehtävä oli haastava. Leikkokukilla on lyhyt elinkaari. Koskaan ei voi myöskään olla elävien kukkien kohdalla varma, että mitä ulkomailta saapuu tilauksessa. Eikä oikeastaan ole tiedossa edes, että millä tukkurille tilaus oli kukkapörssistä päätynyt. Viikkohinnasto piti tehdä sen tiedon mukaan mitä oli saapunut. Hinnoittelun lisäksi tuotenimet piti myös aina kääntää suomeksi. Teimme tähän oppivan järjestelmän, jonka avulla hinnaston tekoon käytetty aika väheni useista tunneista muutamiin minuutteihin.

Meillä oli ja on asiakkaita myös sosiaalipuolella. Olimme aikaisemmin tehneet Vihkonen-nimisen ohjelmiston, joka oli nyt syytä korvata täysverisellä sosiaalialan asiakas- ja asiakkuudenhallintajärjestemällä. Tästä työstä syntyi Folio, josta on lisää tietoa omalla sivullaan.

Työmme Stellarin ja Folion parissa jatkuu edelleen.